Beginning and Advanced Organic Farmer Training

Presenter: Alex Hitt, Peregrine Farm, Graham, NC University of Louisiana Lafayette Cade Farm 1234 W J Bernard Rd, St. Martinville, LA July 24th & 25th, 2018

Beginning Farmer Training Day 1 – Tuesday, July 24, 2018

| 8:30 - 9:00 | Registration |
|---------------|---|
| 9:00 - 9:30 | Introduction – Who is a Beginning Sustainable Farmer? What Do They Need |
| | to Know? (30 minutes) |
| 9:30 - 10:15 | Getting Started (45 minutes) |
| 10:15 - 10:30 | Sustainability (15 minutes) |
| 10:30 - 10:45 | BREAK |
| 10:45 - 11:45 | Information Sources and Record Keeping (60 minutes) |
| 11:45 - 12:30 | LUNCH (45 minutes) |
| | Manny Augello – Chef/Owner/CFO, Bread & Circus Provisions |
| | Josh Soileau – District Conservationist, NRCS |
| | Justin McNeal – County Executive Director, Farm Service Agency |
| 12:30 - 1:30 | The Marketing Plan (60 minutes) |
| 1:30 - 2:30 | Production Needs: Soil Fertility; Rotations; Farm Design and Infrastructure |
| | Development (60 minutes) |
| 2:30 - 2:45 | BREAK |
| 2:45 - 4:05 | Production Needs: Labor; Weed Control and Irrigation; Harvest and |
| | Postharvest; Pest Management (a glancing blow); Money (80 minutes) |
| 4:05 - 4:30 | Close and Questions (25 minutes) |

Advanced Farmer Training Day 2 – Wednesday, July 25, 2018

| 8:30 - 9:00 | Registration |
|---------------|---|
| 9:00 - 10:30 | Topic 1 (90 minutes) |
| 10:30 - 10:45 | BREAK |
| 10:45 - 11:45 | Topic 2 (60 minutes) |
| 11:45 - 12:30 | LUNCH (45 minutes) |
| | Alessandro Holzapfel – Louisiana MarketMaker Director, LSU AgCenter |
| | Zack McMath – President, Acadiana Food Hub |
| 12:30 - 2:00 | Topic 3 (90 minutes) |
| 2:00 - 2:30 | Close and Questions (30 minutes) |

Thank you to our speakers and exhibitors! Acadiana Food Hub, Bread & Circus Provisions, Farm Service Agency, Louisiana MarketMaker, Lafayette Master Gardeners, Natural Resources Conservation Service





